poniedziałek, 24 czerwca 2013

Wytrawne torciki

Żeby nie było, że tort, tudzież jego mniejsza wersja musi być słodki, dlatego tym razem wersja wytrawna, czytaj o małej ilości cukru. Jedyny cukier to śladowe ilości w chlebie i ajwarze. Sam pomysł można wykorzystać do zrobienia torcików z wielu różnych składników. Jeśli ktoś nie miał tyle szczęścia co ja to może sobie udekorować czym innym :)

Składniki:
chleb tostowy
tofu
pesto
ajwar


Wykonanie:
Z chleba tostowego i tofu wykrawamy szklanką kółka. Układamy warstwowo przekładając pesto.żeby się trzymało wszytko kupy. Na wierzch dajemy ajwar z tym, że normalnie jest dość gęsty więc należy go rozwodnić.

Pokochaj tofuOrganizator: Czarnula75

5 komentarzy:

  1. Czlowieku, Twoja prezentacja potraw pozostawia wiele do zyczenia, ale ta SRAKA przebiles wszystko!!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Uderz w stół... :)W ogóle życie niektórych ludzi opiera się na ciągłych życzeniach w stosunku do otaczającego świata, to niepokojące, ale nie aż tak bardzo jak taki kolor sraki.

      Usuń
  2. pomysl swietny, dzieki ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. wygląda to niezbyt apetycznie... i to ma być danie na wesele?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie każdy lubi takie kolory, ale "lepiej spróbować i żałować, niż żałować, że się nie spróbowało" :]

      Usuń