poniedziałek, 29 lipca 2013

Chłodnik arbuzowy

W związku z nadejściem odpowiedniej pogody nadeszła pora na menu barbecue. An Jakby ktoś chciał sobie zrobić wesele na wolnym powietrzu z daniami z grilla. Miało być wcześniej, ale to pogoda nie taka, to z czasem różnie :) Mimo, że przynajmniej teoretycznie sezon grillowy rozpoczął się w maju, to mam nadzieję, że jeszcze z niego skorzystacie.
W związku z tym, że dziś mamy najgorętszy dzień tego lata, coś na ochłodę :) Oczywiście podane i sfotografowane w topornym opakowaniu jak to na mnie przystało :)

Składniki:
arbuz
czosnek
koperek
przyprawy
mleko sojowe

 



Wykonanie:
Arbuza miksujemy z czosnkiem. Dodajemy koperek i dolewamy mleka sojowego wedle uznania. Doprawiamy do smaku i mocno schładzamy. Ciepły też jest smaczny, ale nie aż tak, a najważniejsze nie spełnia swojej funkcji.


Dla ochłody

1 komentarz: