wtorek, 30 lipca 2013

Grzybowe stejki z sosem.

Aby zrobić stejki z grzybów musimy znaleźć po pierwsze odmiany, które mają spore kapelusze, a po drugie odpowiednią strukturę. Najlepsze rosną na drzewach np: boczniaki. Te przykładowe są źródłem dobrze przyswajalnego białka, węglowodanów, a także minerałów jak cynk i magnez. Do tego wzbogacone białkiem sojowym, które posiada dobre właściwości anaboliczne :) 

Składniki:

grzyby
tofu
mleko sojowe
czosnek


Wykonanie:
Grzyby oczyszczamy, myjemy, suszymy i kładziemy na grilla. Możemy wrzucić wcześniej do jakiejś marynaty lub obsypać przyprawami.
Tofu miksujemy z czosnkiem regulując gęstość mlekiem sojowym lub wodą. Ja zrobiłem czosnkowy, ale może być inny smak np. koperkowy.


Wegetariański grill - edycja 2Organizator: Aniko

Pokochaj tofuOrganizator: Czarnula75

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz