Aby zrobić stejki z grzybów musimy znaleźć po pierwsze odmiany, które mają spore kapelusze, a po drugie odpowiednią strukturę. Najlepsze rosną na drzewach np: boczniaki. Te przykładowe są źródłem dobrze przyswajalnego białka, węglowodanów, a także minerałów jak cynk i magnez. Do tego wzbogacone białkiem sojowym, które posiada dobre właściwości anaboliczne :)
Składniki:
grzyby
tofu
mleko sojowe
czosnek
Wykonanie:
Grzyby oczyszczamy, myjemy, suszymy i kładziemy na grilla. Możemy wrzucić wcześniej do jakiejś marynaty lub obsypać przyprawami.
Tofu miksujemy z czosnkiem regulując gęstość mlekiem sojowym lub wodą. Ja zrobiłem czosnkowy, ale może być inny smak np. koperkowy.
Organizator: Aniko
Organizator: Czarnula75
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz