wtorek, 10 grudnia 2013

Jogurt jaglany

Generalnie miał być shake kokosowy z kaszy jaglanej, ale wyjeżdżając do Krzeszowic oglądać słynny pomnik zapomniałem włożyć go do lodówki i kiedy wróciłem wieczorem miał już inny smak niż rano. W tej sytuacji użyłbym innego smaku niż kokos. Lubię takie przypadki :)

kasza jaglana
budyń
cukier


Kaszę gotujemy tak, żeby trochę pływała. Budyń robimy według przepisu na opakowaniu z tym, że bez mleka i w dwa razy większej ilości wody.  Wlewamy budyń do kaszy, doprawiamy cukrem i miksujemy. Zostawiamy na dzień lub noc w pokojowej temperaturze i to powinno wystarczyć. W sumie to prawie jak buza więc dałoby radę do chałwy :)

Jogurt smakowy domowej roboty

3 komentarze:

  1. Bardzo fajna propozycja... Sama chętnie bym skosztowała takiej pyszności
    Dziękuje za wpis w akcji jogurtowej

    OdpowiedzUsuń