piątek, 9 sierpnia 2013

Berliner Currywurst

Trwają spory co jest najbardziej popularnym fast foodowym daniem w Berlinie. Kebab czy currywurst. Na pewno kiełbaski są bardziej popularne w centrum i mają dłuższą tradycję. Przynajmniej na tych ziemiach :) To jest przykład dobrego pomysłu, gdzie nawet najgorszą kiełbasę, a Niemcy nie słyną ze zbyt dobrych, można dobrze sprzedać. Kluczem do sukcesu jest sos. Trzeba włożyć w niego naprawdę sporo pracy, aby efekt był zadowalający. Wykorzystując moją naturalną wytrwałość podejrzałem w końcu sekretny sposób wykonania owego dodatku, dzięki czemu jestem w stanie podzielić się z wami tą tajemnicą :)

Składniki:

kiełbaski (ja użyłem curry, ale mogą być jakiekolwiek)

sos
ketchup
curry


Wykonanie:
Kiełbaski pieczemy na grillu
Przygotowujemy sos. Polewamy kiełbaski ketchupem i posypujemy curry.

Wegetariański grill - edycja 2Organizator: Aniko

4 komentarze:

  1. chyba zapomniałeś/aś podzielić się przepisem
    bo: "Przygotowujemy sos. Polewamy kiełbaski ketchupem i posypujemy curry." to jest jakaś kpina można napisać również : weź pieniądze idź do budki i sobie kup

    OdpowiedzUsuń
  2. Odpowiedzi
    1. Pomysłowy to idiota

      Usuń
    2. A w istnienie takich ludzi to akurat wierzę :) O zamkach na dnie morza i frustracji wiele już było powiedziane nie ma sensu się powtarzać :)

      Usuń