czwartek, 11 kwietnia 2013

Biszkopt z galaretką

Menu prawie kompletne. W związku z tym, że pocałunki Państwa Młodych mogą nie wystarczyć do osłody całego dla tylu gości, trzeba się wspomóc niezbędnymi dodatkami jakimi są słodycze i ciasta. Na początek szybkie i proste. Cała trudność polega na wylaniu galaretki w odpowiednim momencie. Proporcje na dużą blachę.

Składniki:
 - 2,5 szklanki mąki
 - szklanka cukru
 - szklanka oleju
 - 2,5 szklanki wody
 - cukier wanilinowy
 - 6 łyżeczek proszku do pieczenia (jakoś musi urosnąć :) )
 - galaretka z karagenem albo dwie :)

Wykonanie:
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i pieczemy w temperaturze 180 stopni jakieś 45 minut. Galaretkę robimy według przepisu na opakowaniu. Kiedy trochę stężeje, wylewamy na ostudzone ciasto.

4 komentarze: