niedziela, 12 maja 2013

Kawior warzywny

Kolega, który jest zawodowym kucharzem powiedział mi kiedyś, że kawior oznacza formę podania dania niezależnie od składników, których do niego użyjemy. Dlatego nie jest dużym błędem nazywania go w tym przypadku. Mimo, że większości kojarzy się z ikrą Oczywiście wypadałoby dodać człon, który będzie określał jego pochodzenie.

Składniki:
- bakłażany
- banany
- cebula
- słodka papryka
- koncentrat pomidorowy


Wykonanie:
Bakłażany, banany i cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na małym ogniu. Dodajemy słodkiej papryki i koncentratu pomidorowego. Podajemy jako pasta na pieczywo.

2 komentarze:

  1. Kawior warzywny - ciekawa nazwa, a danie na pewno pyszne :D Bardzo lubię takie warzywne wariacje! Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. pierwszy raz słyszę o określeniu "kawior warzywny", bardzo ciekawa informacja, a danie wygląda na bardzo dobre.

    OdpowiedzUsuń