wtorek, 10 czerwca 2014

Sukiyaki

W zasadzie nie jest to founde, ale wspólnym mianownikiem jest podgrzewany kociołek i wkładanie do niego składników tylko, że na trochę dłużej :) Zasadniczo używamy rzeczy, które nie gotują się zbyt długo.

3 szklanki wody
sos sojowy
łyżka cukru

tofu
brokuły
kapusta pekińska
grzyby (ja użyłem mun)
cukinia
makaron (opcjonalnie)


Wodę doprowadzamy do wrzenia i dodajemy 2 łyżki sosu sojowego i cukier.
Pozostałe składniki kroimy na mniejsze części i wkładamy do kociołka, po pięciu minutach wyjmujemy, moczymy w sosie sojowym i pochłaniamy :)
Wymagająca dieta

4 komentarze:

  1. Pyszne danie:) Tylko mała uwaga dla wszystkich bezglutenowców, aby właściwy sos sojowy dobrali, często zawiera on mąkę pszenną:) na szczęście dostępne są też bez niej:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Właśnie tak zjem następnego brokuła!

    OdpowiedzUsuń