Pierwszy człon nazwy pochodzi z języka francuskiego i oznacza źródło pochodzenia głównego składnika. Zgodnie ze źródłem wielu doktoratów, drugi człon pochodzi od rosyjskiego dyplomaty. Cokolwiek byłoby głównym składnikiem musi być pokrojone w paski. Może być sejtan, mogą być boczniaki tylko nazwę trzeba będzie zmienić.
Składniki:
- kotlety sojowe
- koncentrat pomidorowy
- pieczarki
- cebula
- ogórek konserwowy
- mąka ziemniaczana
- bulion warzywny
Wykonanie:
Pieczarki i cebulę pokroić w półplasterki i podsmażyć razem. Kotlety ugotować w bulionie i pokroić w paski. Wrzucić do garnka z bulionem kotlety, pieczarki i cebulę. Dodać koncentratu pomidorowego i pokrojonych w kostkę ogórków. W razie potrzeby zagęścić mąką ziemniaczaną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz