poniedziałek, 13 maja 2013

Roladki szpinakowo pieczarkowe

Ostatnia zimna przekąska.Jutro będzie tort :) Świetna w swojej prostocie, a jednocześnie dająca bardzo dużo możliwości zarówno w przypadku otuliny jak i nadzienia. Moja wersja trochę banalna, no ale jesteśmy jeszcze na etapie klasycznym :) Chodziło tylko o to żeby było trochę kolorowo, ale jak widać może być dużo bardziej.

Składniki:
- mąka
- woda
- pieczarki
- szpinak
- przyprawy do smaku



Wykonanie:
Z wody i mąki wyrabiamy lejące się ciasto i smażymy naleśniki. Pieczarki myjemy i trzemy na tarce. Podsmażamy razem ze szpinakiem. Dodajemy przypraw i nadziewamy tym naleśniki. Zawijamy w rulony i tniemy na kawałki.
Zielnik Kuchenny 2013

2 komentarze:

  1. Pycha ! Bardzo lubię to połączenie. Chociaż na dobrą sprawę to ja pieczarki mogę zjeść ze wszystkim :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziś się dowiedziałem, że nie powinny się znaleźć na takim blogu :)

    OdpowiedzUsuń