piątek, 10 maja 2013

Koreczki - dwie wersje każda o innej funkcji

Trochę pracochłonne, ale przy odpowiednim, taśmowym podziale pracy bardzo proste. Bez gotowania i pieczenia.
W dwóch wersjach:
  • przekąska - szybko złapać coś i zaspokoić mały głód. Musi być w miarę wartościowe.
  • zakąska - do wódki. Musi mieć na tyle wyrazisty smak, aby zniwelować smak alkoholu.
Składniki - przekąska:
 - parówka sojowa
 - tofu
 - pomidor koktajlowy


Składniki - zakąska:
 - cebulka marynowana
 - ciemne pieczywo
 - zielone oliwki



Wykonanie:
W obu przypadkach tak samo. To znaczy o ile jakiś składnik nie ma wymaganego do koreczków rozmiaru, trzeba go pokroić aby taki uzyskał. Następnie nadziewamy na wykałaczki i gotowe.

Pokochaj tofuOrganizator: Czarnula75

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz