sobota, 11 maja 2013

Śledziki tofu

Śledziki można przyrządzić na wiele sposobów, no ale tofu to nie śledzie wiec wypadałoby wybrać taki przepis, gdzie smak śledzia nie jest jedynym, a nawet dominującym. Dlatego mój wybór, z małym wpływem regionalnych sentymentów, padł na wersję "po kaszubsku".

Składniki:
- tofu
- cebula
- koncentrat pomidorowy
- kandyzowana skórka pomarańczowa
- przyprawa do ryb


Wykonanie:
Tofu kroimy w kostkę i podsmażamy z przyprawą do ryb. Osobno podsmażamy cebulę pokrojoną w półplasterki. Dodajemy koncentratu pomidorowego i skórki pomarańczy. Podduszamy chwilę i mieszamy z tofu. Podawać schłodzone :)
Akcja KolacjaZielnik Kuchenny 2013

Pokochaj tofuOrganizator: Czarnula75

2 komentarze: