Takie połączenie dwóch kuchni. Samo danie o małym prawdopodobieństwie występowania, ale można zawsze wymyślić epicką historię której akcja będzie się działa w latach trzydziestych nad jeziorem Chasan.
W każdym razie kombu daje niezły smak ryby :)
W każdym razie kombu daje niezły smak ryby :)
opakowanie kombu
2 cebule
3 kiszone ogórki
2 łyżki kaparów
czarna oliwki wedle uznania
szklanka wody z kiszonych ogórków
liści laurowy
kolendra
pieprz
3 łyżki koncentratu pomidorowego lub ketchupu
cytryna
pietruszka
Cebulę kroimy drobno i podsmażamy. Kombu moczymy przez 20 minut, wymieniamy wodę i kolejne 20. Potem gotujemy. Dodajemy podsmażoną cebulę, pokrojone ogórki, wodę z ogórków, kapary i oliwki. Dodajemy koncentrat i inne przyprawy. Jak za mało kwaśne to można dolać soku cytrynowego. Podajemy obowiązkowo z plasterkami cytryny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz