Jedno z prostszych i zarazem bardziej popularnych dań na wielkich spędach. Oryginalnie określane jako danie mięsne, a nie kapuściane. Niemniej jednak o dużej zawartości kapusty i tą cechę wykorzystam w jego wegańskiej wersji. Kapusta, która miała tylko wzbogacić smak mięsa, sama zostanie wzbogacona aromatycznymi grzybami i "kiełbasą".
Składniki:
- kapusta kiszona
- suszone borowiki
- kiełbasa roślinna wędzona
- koncentrat pomidorowy
- cebula
- przyprawy
Wykonanie:
Borowiki zalać gorącą wodą i poczekać aż nasiąkną. Kapustę pokroić, wrzucić do garnka z wodą i gotować. Kiedy zmięknie dodać grzybów razem z wodą w której się moczyły. Dodać podsmażoną cebulę, koncentrat pomidorowy, pokrojoną w kostkę kiełbasę i przyprawy. Całość gotować jak długo się da:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz